Vision

Visions medlemmar leder, utvecklar och administrerar välfärden och jobbar i kommuner, landsting, regioner, privata företag eller kyrkan. Fackförbundet har idag runt 190 000 medlemmar och det inom tusentals olika yrken som tillsammans bildar ett värdefullt nätverk. Vision är partipolitiskt obundna och ingår i TCO.

Vision är fackförbundet för dig som arbetar inom kommun eller landsting/region. Det passar även dig som är anställd hos ett privat företag som har en koppling till vården, tandvården, skolan eller övrig omsorg. Du kan även vara anställd inom kyrkan. Det innebär att du som är administratör, assistent, receptionist, ekonom, utredare, tolk, tandsköterska, tandhygienist, medicinsk sekreterare, socionom, diakon, pastor, präst med flera andra yrken kan bli medlem i Vision. Även egenföretagare utan anställda kan vara medlemmar i Vision. Studenter inom dessa olika ämnen och yrken kan även de bli medlemmar i Vision, samt att det finns medlemskap för dig som är pensionerad.

Medlemsavgift

visionNär du går med i Vision, så är de tre första månaderna gratis och är du under 30 år när du ansöker så kostar ditt första år bara 100 kr. Medlemsavgiften varierar sedan beroende på inkomst och ligger mellan 54kr per månad upp till 283 kr per månad. Det kan även tillkomma andra avgifter till lokala avdelningar eller klubbar.

Studenter betalar 100 kronor en gång, som gäller under studietiden.

När du betalar medlemsavgift får du en del förmåner och annat. Bland annat så ingår personlig rådgivning och samtalsstöd om saker som rör ditt arbete. Du kan även få hjälp med din karriär genom karriärcoachning. Dessutom får du även tillgång till lönestatistik och CV-granskning.

Medlemmar i Vision får även juridiskt stöd om det behövs, som till exempel om du skulle råka i konflikt med din arbetsgivare.

Medlemmar i Vision får även inkomstförsäkring med sitt medlemskap. Denna försäkring ska komplettera ersättningen från a-kassan. Om du tjänar eller har tjänat över en viss summa så kommer inkomstförsäkringen att ge dig ca 80 % av din månadsinkomst i 160 dagar. Om du tecknar en frivillig tilläggsförsäkring kan det ge ytterligare 100 dagar. Du måste ha varit medlem i minst 12 månader hos Vision innan arbetslösheten.

Vision har även andra försäkringar du kan ta del av, men de betalar du själv. Detta gäller livförsäkring, olycksfallsförsäkring och sjukförsäkring. Du får dem gratis i tre månader och väljer sedan om du vill ha kvar dem genom att betala in premien.

Vision har även andra försäkringar med bra villkor, som du får betala själv. Detta är bland annat försäkringar för dig som är gravid, för dig som har barn, du som är senior, pensionär eller om du vill försäkra hemmet.

Det finns även andra förmåner för dig som är medlem i Vision. Bland annat får du tillgång till bra bolån och medlemslån. Du kan få billigare böcker på Adlibris och Bokus. Du får billigare prenumerationer på vissa tidningar, hyra stuga billigare och rabatter på olika hotell och olika resor. Det finns även rabatter på olika saker som hemlarm, glasögon, rehabilitering på Gran Canaria och andra hälsofrämjande aktiviteter.